Дома > Основни способности > Истражување и развој

Истражување и развој


Извонредниот тим за истражување и развој е движечката сила зад Гедијан Хуамнвел, има повеќе од 100 извонредни хемичари и фармацевти, вклучително и 15 доктори на науки и повеќето од нив се магистерски дипломи. Тимот за истражување и развој се фокусира на развој и регистрација на API и формулации за репродуктивно здравје, централен нервен систем, антивирусни и антитуморни лекови итн. Имаме воспоставено платформи за истражување и развој кои се фокусираат на синтеза, микробна ферментација и инженерство на ензими, како и формулации за дозирани форми како орални цврсти материи (таблети, меки гелови, итн.), локални (гели, масти, итн.) и инјекции. Платформата за истражување и развој е тесно поврзана со производството. Тој е опремен со истражувачки лаборатории и мали или пилот капацитети за производствени серии, овозможувајќи им на новите производи беспрекорно да преминат од лабораторија во производство на индустриско ниво.


Humanwell Group има 1.682 R&D и технички персонал, вклучувајќи 191 лекар и 36 надворешни експерти, опремени со обемни инструменти за истражување и развој како HPLC-MSãGC-MSãICP-MSãICP-OESãNMRãXRDÁ итн. Постојат пет истражувачки центри лоцирани во Кина и САД. Како основен член на Humanwell Group, Gedian Humanwell е поддржан од силна платформа за истражување и развој од Humanwell Group, особено во развојот на формулации од висока класа, вклучително и истражувачка поддршка во технологијата со одржливо и контролирано ослободување, технологија за растворливост на слабо растворливи лекови, насочени лекови системи за испорака и многу други напредни технологии.


Humanwell интензивно соработува со домашни и странски научно-истражувачки институции и водечки светски фармацевтски партнери во откривањето лекови, развојот на производството, клиничките истражувања и други области со цел активно да одговори на новите можности и предизвици кои произлегуваат од широките промени на глобалниот пазар на фармацевтската индустрија .




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept