Дома > Вести > Најнови вести

Гедијан Хјуманвел успешно ја помина ревизијата на EDQM

2024-06-06

Во ноември 2023 година, Гедијан Хуманвел е предмет на официјална ревизија од страна на Европската комисија за фармакопеја (EDQM). По професионална и ригорозна евалуација, API на нашата компанија - ципротерон ацетат, успешно ја помина ревизијата на EU-GMP во април 2024 година.

Во оваа ревизија, стручниот тим изврши сеопфатен и детален преглед на производствениот процес на компанијата, управувањето со квалитетот, управувањето со капацитетите, следливоста на материјалите и лабораториските системи итн. По ригорозна евалуација, квалитетот на производот целосно ги исполнува меѓународните стандарди и е официјално признат.

Оваа пресвртница не само што ги истакнува извонредните перформанси на Гедијан Хјуманвел во квалитетот на производството на лекови, туку ја докажува и нејзината решителност и способност да ги исполни меѓународните стандарди. Со континуираното зајакнување на GMP на теренската инспекција од страна на ЕУ, оваа ревизија несомнено дава солидна гаранција за компанијата за понатамошно проширување на европскиот и светскиот пазар.

Gedian Humanwell ќе продолжи да биде посветен на истражување и развој на дрога и подобрување на квалитетот, ќе ја продлабочи довербата и соработката со клиентите и ќе ги наградува глобалните корисници со одлични производи и услуги.



X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept